A BESTILLO TÖRTÉNET

“Ötvözni a tradíciókat és a legmodernebb technikákat.”

Hinni az állandó értékekben és elég magabiztosnak lenni ahhoz, hogy ezt másoknak is megmutathassuk: ez a munkánk és ez az életünk.

Adott egy varázslatos fekvésű és nevű falu a Zemplén kapujában, ahol gyermekként a göncibarack-ültetvények fái között töltöttük a nyarakat. Később a tudásvágy és kíváncsiság szétszórt minket: nagyvárosba, egyetemekre, tapasztalatot szerezni a világ másik felére. Volt, aki meg sem állt Új-Zélandig, hogy fiatal felnőttként újra találkozva visszahozzuk Boldogkőváraljára friss tudásunkat és hitünket. Így született a BESTILLO. Mindig a legjobbat akarva, vegyítve a helyi, ősi hagyományokat a lendületes, fiatalos energiákkal. A BESTILLO számunkra sokkal többet jelent egy pálinkafőzdénél: benne van mindaz, amit közösen vallunk az életről. Szólhatnánk a tiszta gyümölcsről, a pontos technológiáról, de mindezek csak következményei a meggyőződésünknek: az idő túl értékes ahhoz, hogy közepes dolgokra pazaroljuk.

SZAKÉRTELEM

“A minőség azt jelenti, hogy akkor is jól csinálsz valamit, amikor nem látják.”

A pálinkafőzés nem a cefrekészítésnél, hanem a gyümölcsfáknál kezdődik.

A BESTILLO nagy gondot fordít arra, hogy a pálinkának szánt gyümölcsöt ne csupán fajta és minőség, hanem termőterület szerint is megválogathassa. Saját göncibarack-ültetvényünkön a fákat organikus módon gondozzuk, a gyümölcsöket kíméletes módon szüreteljük. Főzőmestereink mint az egykori céhmesterek, a legjobbat keresve gyűjtötték össze tudásukat és szereztek tapasztalatokat. Ismerjük a gyümölcsöket, a természet változásának hatásait, a termőföldet, a helyi, évszázados szokásokat éppúgy, mint a legújabb irányzatokat és technikákat. Tiszta pálinkákat készítünk, melyek egyértelmű üzenetként hordozzák a gyümölcsök karakterét és a hozzáadott emberi tapasztalatot, tudást. Élvezzük, amit csinálunk és örülünk, ha mások is élvezik a BESTILLO-pálinkákat.

ADNI JÓ!

“Mindig találhatunk okot arra, hogy figyelmesek legyünk. ”

A minket körülvevő közeg sokat adott nekünk – eljött az ideje, hogy mi is visszaadjunk valamit.

Szabályosan, átlátható és környezetbarát módon működünk és ezt várjuk el partnereinktől, munkatársainktól is. Szorosan kötődünk a természethez, a környezetünkhöz és a benne élő emberekhez, akik nem csak munkatársaink, de a gönci barackkal és a gyümölcsészettel kapcsolatos hagyományok őrzői is. Szeretnénk hozzájárulni, hogy az emberek, a természet és az üzlet harmóniában és egyensúlyban, egymást támogatva gazdagodjanak. Bízunk abban, hogy ez nem társadalmi és környezeti felelősségvállalási politika, hanem egyszerűen a józan ész szava, az említésre sem méltó minimum. Aki sokat kap, annak adni is illik. Mi rengeteget kaptunk ettől a vidéktól, most szeretnénk visszaadni is. A csak itt termő, különleges gönci barack rangját. Munkahelyeket, megbecsülést. Végső soron a reményt, hogy a vidék szép és élhető.

RÓLUNK ÍRTÁK

“Hogy amíg az idő idő, megérje gönci barackot termeszteni ezen a földön.”

“Kulturális gazdagsága miatt eddig is érdemes volt nagy kirándulásokat tenni Boldogkőváraljára. Mostanság eggyel több okunk lehet odalátogatni, 2005-től ugyanis itt működik az ország egyik legjobb pálinkafőzdéje.” (Deluxe Magazin)

“A Bestillo pálinkák azért különlegesek, mert erősítő feltéttel ellátott lepárlókészülékben készülnek, a legmodernebb technikával, a feldolgozás során pedig semmiféle mesterséges anyagot nem adnak a termékekhez, és a keletkező melléktermékek sem károsítják a környezetet. A márka mögött álló két fiatal házaspár az igényes magyar pálinkakultúra elkötelezettei.” (Dívány: Spicc rovat)

“A Gönci Barack Fesztivál szervezői nem kevesebbet vállaltak magukra, mint azt, hogy a legízletesebb magyar kajszinak kijelöljék az őt megillető helyet. Pálinkában már bizonyítottak, a BESTILLO Gönci Barackpálinkája a legjobb kajszi elismerést kapta a fogyasztóktól és a bíráktól. (Playboy)

“Most a Gönci barackból prémium kategóriás helyi termékeket terveznek készíteni: lekvárt, aszalványt, természetes gyümölcskészítményeket. Úgy szeretnék minél több emberrel megismertetni a különleges barackból készült egyedi finomságokat, hogy eközben munkát adnak a helyi közösségnek és értéket teremtve magas szinten viszik tovább a gyümölcsészet hagyományát. Hogy amíg az idő idő, megérje Gönci barackot termeszteni ezen a földön.” (Borászportál)

GÖNCI BARACK

Eredetvédett, különleges, hozzánk tartozik.

“Szódával jobb, mint a whisky, teába jobb, mint a rum”

Edward walesi herceg így méltatta a barackpálinkát – mi lett volna a véleménye, ha tisztán kóstolja meg? Lehet, hogy soha többé nem fogyasztott volna mást? Ha barackpálinka, akkor készüljön Gönci barackból! A Gönci barack földrajzi oltalom alatt áll. A BESTILLO környékén, 45 településen terem: az itteni talaj, ezek a klimatikus viszonyok ideálisak a termesztéséhez. Ezen a vidéken rendelkezésre állnak a barackhoz kötődő hagyományos, gyümölcsész tapasztalatok, tudás is. Röviden: a Gönci barack a miénk, hozzánk tartozik, csak nálunk, ezen a vidéken az igazi és sehol máshol nem található meg. Egyedi gyümölcs, melyből különleges pálinka készül. Elég indok ez ahhoz, hogy mindenképpen érdemes legyen megismerni?

PÁLINKAKÓSTOLÓ

Ami jó, az jó

Boldogkőváralján, Magyarország egyik legszebb helyén pálinkakóstolóval és ingyenes főzdebemutatóval várjuk látogatóinkat. A program során nem csak a pálinkafőzés titkaival ismerkedhetnek meg, de végigkóstolhatják a BESTILLO legnépszerűbb és legkülönlegesebb pálinkáit is. Az élményhez a festői szépségű táj látványa mellé igény szerint a pálinkasorhoz illő zempléni fogások is kérhetőek. Nézzen be hozzánk, hozza el barátait, kollégáit egy izgalmas pálinkakóstolóra a BESTILLO Pálinkaházba! Ha szeretne megismerkedni a híres gönci barackpálinkával, a környék legfinomabb ételeivel, a térség gasztronómiájának eszenciájával, jelentkezzen be, akár most!

Minimum létszám: nincs
Maximum létszám: 50 fő
Nyitva tartás: H.-P.: 8-16
Szombat: 10-18
Az előre egyeztetett csoportokat nyitva tartási időn túl is fogadjuk.

+36 46 306 628
+36 70 423 9318
info@bestillo.hu

GASZTROTÚRA

A “kertből az asztalra” élmény

Boldogkőváralja és környéke azoknak is maradandó élményeket kínál, akik kedvelik a gasztronómiai kalandozásokat. A BESTILLO pálinkakóstolóin a párlatokhoz illő, helyi, organikus falatokat vagy épp teljes menüsort kínálunk. Nincsenek cukros üdítők, konyhakész ételek és bárhol megkapható hozzávalók. Csakis minőségi ételek, melyeknél figyelünk arra is, hogy az alapanyagok egészségesek és szezonálisak legyenek és ne utazzanak túl sokat. Látogasson el hozzánk, vegyen részt egy ingyenes főzdebemutatón és kóstolja meg a pálinkáink mellett a környék gasztronómiájának legjavát!

Boldogkőváraljától mindössze tizenöt kilométerre található az ország egyik legjobb vidéki étterme, az Anyukám Mondta. 

Érdeklődjön az alábbi címen és készséggel segítünk foodie programok, gasztrotúra összeállításában javaslatainkkal:

info@bestillo.hu

GÖNCI BARACK VIGASSÁG

„Világ barackrajongói, egyesüljetek!”

 

A Vigasság minden kétséget mellőzve az év legjobb barackos eseménye. A gönci barack, a jó ételek és a jó koncertek hétvégéje. A legkiválóbb vidéki éttermek, sztárbloggerek, gyermekprogramok, nívós koncertek, jó találkozások a slow life jegyében. A Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét azokért a dolgokért, melyekért érdemes élni. Találkozzunk júliusban Boldogkőváralján! Aki kedveli a gyümölcsöt, érdekli a gasztronómia, vagy szerelmes a vidékbe, annak a Gönci Barack Vigasságon a helye.

Facebook

www.goncibarack.hu

BOLDOGKŐVÁRALJA

“Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

Boldogkőváralja a Zemplén lábánál fekszik, Tokajtól 40, Mádtól 22 km távolságra. A település a fölé magasodó várról kapta nevét. A vár a tatárjárás után épült, egykor a Hernád-völgy legjelentősebb erődítménye volt. Története szorosan összefonódott a településével. Sok híres, történelmi alak és művész fordult meg itt: a vár káplánja volt Dévai Bíró Mátyás, a „magyar Luther”, de Balassi Bálint s többször tartózkodott a településen és a várban írta Borivóknak való című versét. A vár látnivalói közt megtekinthetik a Gönci barack múltjáról és jelenéről szóló kiállítást is. Boldogkőváralja helytörténeti gyűjteményét egy szép parasztház őrzi: a várba szóló jegyek ide is érvényesek. A településen áthalad az Országos Kéktúra, környéke tökéletes kirándulásra, kerékpártúrára, kényelmes vendégházak várják a több napra érkezőket. Boldogkőváralja a Gönci barack központja. A vár környéke hatalmas, egybefüggő barackliget, ahol a fák júliusban az eredetvédett, különleges Gönci barackoktól sárgállnak.

A környékbeli látványosságokról, aktuális programokról az ABA Turisztikai Egyesület honlapjáról tájékozódhat az ide látogató.